Az alábbi termék sikeresen a kosárba került!

2016. március 11.

6 Érdekesség a tojásról

Tojás

6 ÉRDEKESSÉG A TOJÁSRÓL

A TOJÁS FEJLESZTI AZ AGYAT
A tojás sárgája az egyik legfontosabb B-vitamin forrás. A B-vitamin csökkenti a gyulladásokat, hozzájárul a neurológiai funkciók optimális működéséhez, valamint fejleszti a magzat agyát, amennyiben a várandós anya sok tojást eszik.

A TOJÁS TÁPÉRTÉKÉT NEM BEFOLYÁSOLJA ANNAK SZÍNE
A tojáshéj különböző színe nem jelenti azt, hogy a tojás tápértéke eltérő volna. Ugyanaz a tyúk tojhat fehéres, zöldes, sárgás, kékes vagy barnás színű tojást is.

A FRISS TOJÁST NEHEZEBBEN LEHET MEGPUCOLNI
Könnyen megállapíthatjuk, hogy mennyire friss az a tojás, amelyiket éppen esszük. A friss tojást ugyanis sokkal nehezebb megpucolni, mint a régebbit.

SÓS VÍZZEL MEGÁLLAPÍTHATÓ A TOJÁS FRISSESSÉGE
Ha kétségeink van afelől, hogy friss-e a hűtő mélyén talált tojás, egy egyszerű teszt segítségével könnyen kideríthetjük. Keverjünk össze két evőkanál sót két csésze vízzel, majd tegyük az oldatba a tojást. Ha a tojás a felszínre emelkedik és lebeg a vízen, akkor dobjuk ki. Viszont, ha az edény alján marad, akkor friss. Amennyiben a tojás teteje enyhén emelkedik, akkor körülbelül egyhetes lehet, ha pedig a hegye az edény alját éri és függőleges tartást vesz fel, akkor háromhetes a tojás.

A TOJÁS HÁRTYÁJA SZEMMASZKKÉNT HASZNÁLHATÓ
A tojás hártyáját vagy membránját helyezzük a szem alá, majd hagyjuk, hogy megszáradjon. Ezt követően öblítsük le bő vízzel. Érezni fogjuk a különbséget.

EZT MONDJA A FEHÉRJE ÉS A SÁRGÁJA
A sötétebb árnyalatú sárgája karotinoidokat tartalmaz, ez azt jelenti, hogy a tyúk változatos étrenden él. Ennek köszönhetően a tojás sok A-vitamint, omega-3 zsírsavat és fehérjét tartalmaz. Ha a tojásfehérje felhős, ködös, azt jelenti, hogy a tojás friss.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy tájékozódhasson új termékeinkről, akcióinkról!
[newsletter_signup_form id=0]