Az alábbi termék sikeresen a kosárba került!

2015. december 19.

A legfinomabb zsemle receptje!

A legfinomabb ZSEMLE!

Kerestük a legfinomabb natur zsemlét, végül megszületett a győztes! Finom, ropogós a külseje, puha  a belseje és isteni az íze!

Hozzávalók:
4 ek szezámmagliszt
2 ek lenmagliszt
2 ek gesztenyeliszt
2 ek szezámpehely
2 tk lenmag
3 csipet só
fél ek útifűmaghéj
2 teáskanál sütőpor
2 ek citromlé
4 tojás
6 cl víz
2 ek olíva olaj
A szezámmaglisztet, lenmaglisztet, gesztenyelisztet,útifűmaghéjat, szezámpelyhet jól összekeverjük, majd hozzá adjuk a 3 csipet sót.
Ez után hozzáadjuk a 4 db tojást, 6 cl vizet, és a 2 ek olíva olajat. Jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Pár percig kevergetni kell, amíg a gesztenyeliszt is teljesen csomómentes nem lesz. Közben begyújtjuk a sütőt hogy felmelegedjen (180 fokra). A tepsit pedig sütőpapírral kibéleljük.

Ha már csomómentes masszát kaptunk, a massza tetejére szórjuk a 2 teáskanálnyi sütőport, majd lelocsoljuk a citromlével. Ekkor elkezd felhabosodni, és szépen óvatosan beleforgatjuk a habot a masszába.
Kanállal kis kerek kupacokat képezünk a masszából és a tepsibe rakjuk, majd leszórjuk a tetejét lenmaggal.

180 fokon, kb 15-20  percig sütjük!
15 perc után megnézhetjük fogpiszkálóval, hogy hozzá ragad e még a tészta, ha a fogpiszkálóra ragad akkor tegyük vissza. Ha szeretnénk, hogy ropogósabb legyen a külseje, akkor süthetjük 20-25 percig is!

Jó étvágyat !

Vitaminelli

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy tájékozódhasson új termékeinkről, akcióinkról!
[newsletter_signup_form id=0]