Az alábbi termék sikeresen a kosárba került!

2016. szeptember 28.

Össze kell törnöd?

lenmagAz apró mag serkenti az anyagcserét, remek fogyasztó szer.

Tény, hogy a lenmag önmagában csekély élvezeti értékkel bír, így valószínűleg ritkán jut eszedbe, hogy érdemes beiktatnod az étrendedbe. Ha azonban az anyagcseréd lelassult, elkezdtek felkúszni rád a plusz kilók, jusson eszedbe az apró magocska emésztésserkentő hatása. Amennyiben csökkentett kalóriatartalmú étrendet egészítesz ki vele, heti egy kiló feleslegtől játszva megszabadulhatsz.

A lenmag fogyasztó hatása

Az apró magocska a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakban gazdag. Emellett olyan fontos ásványi anyagok és nyomelemek bújnak meg benne, mint a kálium, a foszfor, a magnézium, a kalcium, a vas vagy a cink.

 

100 gramm lenmag tápanyagtartalma

Zsír: 30 gramm
Rost: 39 gramm
Fehérje: 24 gramm
Kalória: 376 kalória
Szénhidrát: 0 gramm
Meg kell törnöd?

A lenmag mindezeken kívül ballasztanyagokat, valamint nyálkaanyagokat tartalmaz. A parányi magok az emésztőrendszerbe kerülve folyadék hatására megduzzadnak, felületük síkossá válik, ezáltal serkentik a bélműködést.

Ha egészben fogyasztod, akkor is serkenti az emésztést, de érdemes egy mozsárban megtörnöd, hogy a benne lévő rostanyagok is támogassák az anyagcsere-folyamatokat – enélkül ugyanis csak áthalad az emésztőrendszeren.Ha szeretnéd, hogy emésztésserkentő hatását valóban kifejtse, az is fontos, hogy a lenmagfogyasztást megfelelő mennyiségű folyadékkal egészítsd ki. Ez szükséges ahhoz, hogy kellő gyorsasággal haladjon előre a tápcsatornán. A lenmag – illetve a lenolaj – további egészségügyi szempontból jelentős tulajdonsága, hogy segít csökkenteni a vérnyomást, valamint a koleszterinszintet.

Lenmag 500g

 

 

 

Forrás: www.femina.hu

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy tájékozódhasson új termékeinkről, akcióinkról!
[newsletter_signup_form id=0]