2016. február 9.
Diós muffin
Hozzávalók:
-
10 dkg darált és 1 evőkanál apróravágott dió
-
5 dkg őrölt szezámmag
-
2 evőkanál nyírfacukor
-
1 tk. Fahéj
-
1/2 tk. sütőpor
-
1 narancs felének a leve
-
1 hámozott, vékony darabokra vágott alma
-
kókuszzsír a kenéshez
-
3 tojás
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A darált diót összekeverjük a szezámliszttel, nyírfacukorral, fahéjjal és sütőporral. Felverjük a tojásokat,majd hozzáadjuk a narancs levét. Összekeverjük a száraz és a folyékony alapanyagokat, majd beleforgatjuk a diódarabokat. Belekanalazzuk a masszát a kikent muffinformába, majd a vékony almadarabokat belenyomjuk a muffinok tetejébe. 30-35 percig 180 fokon sütjük.
Lehet tűpróbát végezni, aki nem biztos benne, hogy jó-e már a muffin.
Jóétvágyat.