2016. január 18.
Töltött padlizsán NatuRevolution módra
Töltött padlizsán
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 30 dkg darált hús
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 1-2 g fokhagyma
- só, bors, petrezselyem
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál szezámliszt
- 1-2 db paradicsom
Elkészítés: A padlizsánt vágd ketté, és a végeit vágd le, majd szedd ki a belsejét, vágd apró kockákra és sózd be. A hagymát kockázd fel, kókuszolajon pirítsd meg és add hozzá a kaliforniai paprikát, a padlizsánkockákat és legvégén a fokhagymát. A darált húst kis olajon piríts meg és sózd, borsozd, majd add hozzá a párolt zöldségeket, a petrezselymet és ízlés szerint még fűszerezd. Ezután a tojást és a szezámlisztet dolgozd össze a darált húsos masszával, majd töltsd meg vele a padlizsánokat, a tetejére tegyél paprikát és 180 fokon süsd meg.