2015. január 7.
Almakrémleves
Hozzávalók:
- 1-1 csipet őrölt fahéj, szerecsendió, őrölt szegfűszeg, őrölt koriander, őrölt ánizs, őrölt édeskömény, őrölt kardamonmag, őrölt szegfűbors, őrölt gyömbér
- 1 narancs héja
- 1 citrom
- 2,5 evőkanál eritrit
- 70 dkg alma
- csipetnyi só
Forraljunk fel 4 dl vizet, és dobjuk bele a a fűszereket (ízlés szerint), valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 6 percig főzzük, majd tegyük félre.
Hámozzuk meg az almát, tetszés szerint daraboljuk, és tegyük citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Szűrjük át a fűszeres levet egy másik edénybe, adjuk hozzá az eritritet, a sót, tegyünk bele 1-2 evő-kanál citromlevet és 2 dl vizet.
Forraljuk fel és dobjuk bele az almát. 5-6 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Szükség esetén vízzel tovább hígítjuk és pár perc alatt átfőzzük.
Őrölt fahéjjal, és szeletekre vágott almával lehet díszíteni tálaláskor.
Jó étvágyat!