Az alábbi termék sikeresen a kosárba került!

2015. január 7.

Almakrémleves

Hozzávalók:

  • 1-1 csipet őrölt fahéj, szerecsendió, őrölt szegfűszeg, őrölt koriander, őrölt ánizs, őrölt édeskömény, őrölt kardamonmag, őrölt szegfűbors, őrölt gyömbér
  • 1  narancs héja
  • 1 citrom
  • 2,5 evőkanál eritrit
  • 70 dkg alma
  • csipetnyi só

Forraljunk fel 4 dl vizet, és dobjuk bele a a fűszereket (ízlés szerint), valamint a  narancs és a citrom héját. Kb. 6 percig főzzük, majd tegyük félre.
Hámozzuk meg az almát, tetszés szerint daraboljuk, és tegyük citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Szűrjük át a fűszeres levet egy másik edénybe, adjuk hozzá az eritritet, a sót, tegyünk bele 1-2 evő-kanál citromlevet és 2 dl vizet.
Forraljuk fel és dobjuk bele az almát. 5-6 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Szükség esetén vízzel tovább hígítjuk és pár perc alatt átfőzzük.
Őrölt fahéjjal, és szeletekre vágott almával lehet díszíteni tálaláskor.

Jó étvágyat!

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy tájékozódhasson új termékeinkről, akcióinkról!
[newsletter_signup_form id=0]