2015. január 7.
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
- 80 dkg felkockázott sütőtök
- 1 nagyobb vöröshagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- vaj vagy olívaolaj
- 5,5 dl víz
- vegeta, bors
- szerecsendió
- őrölt kömény
- 2 dl kókusztejszín
Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, majd rádobjuk a felkockázott tököt, pár percig folyamatos keverés mellett pirítjuk, pároljuk, majd felöntjük a vízzel. Ekkor fűszerezünk is vegeta, bors, szerecsendió és őrölt kömény. A fűszerekből ízlés szerint helyezzünk bele, folyamatos kóstolgatás mellett. Addig főzzük, amíg megpuhul a tök.
Beleöntjük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk a zöldségeket.
Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a kókusztejszínt és csak addig főzzük, amíg a kókusztejszín darabjai feloldódnak és szép egységes színű lesz. Pirított tökmaggal díszíthetjük tálaláskor.
Egészségünkre!