Az alábbi termék sikeresen a kosárba került!

2016. szeptember 28.

Hatékony magocska az étrendedhez

chiaSokat olvashatsz róla, hogy a különböző diófélék, például a mandula segítenek a fogyásban, hiszen egészséges zsírokkal és értékes vitaminokkal látják el a szervezetedet. Hasonló szerepet töltenek be kisebb rokonaik, az olajos magvak is, melyek szintén hasznos részét képezhetik a diétádnak, ám nemcsak telítetlen zsírokkal és ásványi anyagokkal járulnak hozzá az egészséges táplálkozáshoz, de sok-sok rosttal és fehérjével is. A galériában megmutatjuk, melyik magvakat a legérdemesebb a fogyókúrád részévé tenni, és hogyan fogyaszthatod őket, hogy hatékonyak legyenek!

A magvak közül a chia zsírtartalma kiemelkedően alacsony, ám cserébe káliumban, kalciumban, vasban, omega-3-ban, fehérjékben és béltisztító rostokban is gazdag. Ráadásul rosttartalmának köszönhetően a magok képesek szinte minden ételt laktatóbbá tenni, így különösen érdemes őket reggel fogyasztani. Áztasd őket vízbe egy éjszakára, és keverd az így kapott zselét a turmixodba, vagy készíts isteni chiapudingot belőlük!

Hogyan fogyhatsz chia maggal?

Semmilyen étel nem elegendő magában, hogy változatlan kalóriabevitel mellett fogyj, így mindenekelőtt szükséged lesz egy kiegyensúlyozott étrendre, mely figyelembe veszi a magasságodat, a súlyodat, az alkatodat, a korodat és a céljaidat.

Ha egy héten keresztül napi 500 kalóriával eszel kevesebbet, mint amennyi a súlyod megtartásához szükséges, akkor nagyjából fél kilót fogsz fogyni hetente, ami bőven biztonságos. Ha ennél erősebb kúrát választasz, akár heti egy-másfél kilót is elérhetsz, így két hónap alatt, nagyobb túlsúly esetén akár tíz kilót is adhatsz le.

A chia magból egy evőkanál – nagyjából három deka – 138 kalória, ami egy 1500 kalóriát tartalmazó étrendben soknak tűnhet, ám cserébe rengeteg értékes tápanyagot viszel majd be, melyek a fogyást segítik.

Amikor chia magot eszel, mindig figyelj arra, hogy az kellően be legyen áztatva. Ehhez a magmennyiség tízszeresének megfelelő vízben áztasd a chiát fél órán keresztül, majd csepegtesd le. Ilyen módon a magok megpuhulnak, és könnyebben fogyaszthatóvá válnak. A száraz chia mag fulladásveszélyes.

Chia mag 300g

 

 

Forrás: www.femina.hu

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy tájékozódhasson új termékeinkről, akcióinkról!
[newsletter_signup_form id=0]