Az alábbi termék sikeresen a kosárba került!

2016. szeptember 28.

Megduplázhatod a fogyást!

kokusz6Hosszú ideig elterjedt tévhit volt, hogy a hízás egyik legfőbb felelőse a zsírfogyasztás, ám ezt mostanra számos információ cáfolja, így a zsírokat tiltó diéták népszerűsége 2016-ban már haldoklik. A zsírok ugyanis valójában, ha megfelelő forrásból származnak, számos területen támogatják a fogyást: csökkentik az éhségérzetet, azaz a vércukorszint nagy kilengéseit, sőt, energiát adnak, segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását és serkentik az emésztőrendszer munkáját.

Nem minden zsír egyforma azonban. Ha csak lehet, kerüld a növényi transzzsírokat, különösen azok hidrogénezett formáit, és válaszd inkább a következő öt egészséges zsírforrást a diétádhoz, amelyekkel akár kétszer többet fogyhatsz, mint szaturált zsírok mellett!

A kókusz zsírja egészen különleges, ugyanis a szokásos hosszú láncok helyett a szerves vegyületek mindössze közepes láncokat alkotnak benne. Ezek az MCT – közepes láncú triglicerid – zsírok azért különlegesek, mert a szervezet szívesebben használja őket energiaforrásként, mint raktározásra. Készítsd az ételeidet kókuszolajjal, fogyaszd a csonthéjast nyersen, vagy próbáld ki a kókusztejet turmixok összetevőjeként!

 

Miért olyan jó a kókuszolaj?

A kókuszzsír vagy kókuszolaj nagyrészt telített zsírsavat tartalmaz, ám – ellentétben például a sertészsírral – nem hosszú, hanem közepes hosszúságú szénláncok alkotják, ami az egészség szempontjából igen előnyös. Kíméli ugyanis az epét és a hasnyálmirigyet. Serkenti az emésztést, és telítettségérzetet biztosít, miközben a tápanyagok felszívódását is elősegíti. Használják például a ketogén diétában is, amely egy magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú étrend, hogy pontosan hogy működik, arról itt olvashatsz.

Hogy működik?

Ételeid elkészítéséhez is használhatsz kókuszolajat, de a diéta során nem ezen van a hangsúly, hanem a napi megfelelő mennyiségű kókuszolaj bevételén – mintha csak valamilyen gyógykészítményt szednél.

50-60 kiló körüli súly esetén minden főétkezés előtt egy evőkanál kókuszolajat fogyassz el.
Ha a testsúlyod 60-70 kiló között van, másfél evőkanál kókuszolajat egyél meg reggeli, ebéd és vacsora előtt.
Efölötti súlynál két evőkanálnyit.
Az étkezések előtt elfogyasztott kókuszzsír segít a szervezetnek a hatékony emésztésben, a bevitt tápanyagok gyors hasznosításában és feldolgozásában.

Kókuszolaj 1000ml PALEOLIT

 

 

Forrás: www.femina.hu

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy tájékozódhasson új termékeinkről, akcióinkról!
[newsletter_signup_form id=0]