2015. január 8.
Céklás fasírt
Hozzávalók:
- 20 dkg cékla, hámozva, főzve, reszelve
- 2 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
- 5 dkg finomra reszelt grana padano sajt
- 10 dkg darált hús (lehet sertés-marha vegyesen)
- 1 tojás
- 2 ek. apróra vágott kapor
- 2 ek. apróra vágott petrezselyem
- só, bors
- 5 dkg őrölt mandula
- zsír a sütéshez
A reszelt céklát alaposan összekeverjük az újhagymával, a sajttal, a darált hússal, a tojással, a zöld fűszerekkel, sóval, borssal és a mandulával. Ezután kb. 12 darabra osztjuk a masszát, és kis kerek fasírtokat formázunk belőle. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsírt, és a fasírtok mindkét oldalát lassú tűzön szép pirosra sütjük.