Termékleírás
A Nare gesztenyeliszt előállítása úgy történik, hogy a szárított, pörkölt gesztenyét megőrlik, és ezzel már kész is a termék. Semmiféle adalékanyagot és egyéb hozzávalót nem tartalmaz. A kész gesztenyelisztben viszonylag sok aroma és olaj van, így az eredmény nem igazán emlékeztet a hagyományos gabonalisztekre. Végeredményben egy jó illatú, zsíros, sűrű por lesz a gesztenyéből, melynek legismertebb tulajdonsága, hogy liszt érzékenyek számára is használható, mert nincs benne glutén.
A NatuREvolution gesztenyeliszt sós és édes ételekhez egyaránt remek választás. Apró tipp, sütésnél ne teljes mértékben cseréljük ki a búzalisztet gesztenyelisztre, hanem fele arányban használjunk gesztenyelisztet és fele arányban valami más szárazabb lisztet. Mindenki ízlés szerint variálhatja és kísérletezhet vele, hogy megtalálja a saját ízlésének megfelelő keverési arányt. Azért tegyük ezt így, mert a gesztenyelisztnek sokkal erősebbek az aromái a megszokott lágy ízekkel szemben, karakteresebb íz elemekkel rendelkezik. A NatuREvolution gesztenyeliszttel nagyon jó kekszeket, kevert süteményeket, palacsintákat készíthetünk.
A gesztenyeliszt egy újabb termék, ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek nem okoz panaszokat. Olaszországban több száz éve ismerik, már a középkori Itáliában is a búzaliszt konkurense volt. A gesztenye „gyümölcse” antioxidáns hatású és megvédi a sejtjeinket a káros anyagoktól. A gesztenyelisztben igen magas az úgynevezett vízben oldódó vitaminok aránya (B1, B2, B6 vitamin).
Kevéssé ismert, hogy gesztenye C vitamin tartalma is jelentős, mennyisége a málnáéhoz és a ribiszkééhez hasonlóan magas érték.
Vélemények
Még nincsenek értékelések.